Hlavní obsah

Meteorologové varují před náledím

Novinky, jas
Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu před tvorbou náledí. Platí pro celou Českou republiku od úterního podvečera do středečního rána. Na východě území platí i nadále výstraha před sněžením.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Článek

„Večer a v noci na středu se místy od západu přechodně oblačnost protrhá. V noci budou teploty klesat pod bod mrazu a mokré povrchy budou místy namrzat, místy se budou tvořit náledí a zmrazky. V Čechách se navíc ojediněle vyskytne mrznoucí déšť s ojedinělou tvorbou ledovky,” upozornili meteorologové.

Zároveň připomněli, že v Olomouckém, Moravskoslezském a Zlínském kraji může do půlnoci napadnout až 15 centimetrů nového sněhu. „V polohách nad 600 metrů nad mořem v oblasti Beskyd napadne kolem 30 centimetrů, v Bílých Karpatech kolem 20 centimetrů nového sněhu,” doplnil ČHMÚ.

Varování před tvorbou náledí platí pro všechny kraje od úterních 18 hodin až do středečních 9.00. Výstraha před novým sněhem zůstává v platnosti do půlnoci.

Sněžení, které Českou republiku zasáhlo z pondělí na úterý, komplikovalo dopravu na silnicích i na železnici a způsobilo problémy rovněž energetikům, kteří v několika okresech vyhlásili kalamitní stav. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám