Hlavní obsah

Meteorologové předpovídají další déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Meteorologové vydali kvůli povodním novou výstrahu. V pondělí odpoledne zrušil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) výstrahu, kterou vydal v pátek. Krátce poté však vydali meteorologové nové varování, podle nějž bude až do pátku povodněmi ohrožena více než polovina území ČR. V středu by na jižní Moravě mělo navíc spadnout až 15 milimetrů srážek.

Článek

V nové výstraze meteorologové upozornili na nebezpečí povodní ve středních Čechách, jižních Čechách, Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém, Ústeckém, Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém kraji a také na Vysočině.

Mírnější stupeň platí pro Prahu, Karlovarský , Plzeňský a Moravskoslezský kraj. Tam by mělo docházet k rozvodnění říčních toků.

Ve středu by se mělo v ČR ochladit, neboť k nám podle ČHMÚ "bude postupovat přes střední Evropu k východu frontální vlna". Důsledkem by měl být pokles teplot na celém území ČR.

Nejvíce bude pršet ve středu

Největší srážky budou na jihovýchodě republiky sužovat tamní obyvatelstvo ve středu, kdy naprší mezi pěti až 15 milimetry. Ve čtvrtek by měl déšť ustat, očekávají se srážky okolo dvou milimetrů za den. Na Moravě to budou milimetry čtyři.

Na jihovýchodě republiky jsou rozvodněné řeky Dyje, Lužnice a Morava, další přeháňky by mohly situaci ještě zkomplikovat.

Na horách bude i sněžit

Zatímco v pondělí se teploty pohybují okolo deseti až 14 stupňů, v úterý by se mělo ochladit. Rtuť teploměru poklesne na osm až 12 stupňů. Na horách dokonce nebudou výjimkou ani sněhové přeháňky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám