Hlavní obsah

Meteorologové předpovědí na květen nepotěšili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V následujících čtyřech týdnech nás žádné zvláštní teplo nečeká. Teploty by měly být průměrné, spíše podprůměrné, tvrdí Český hydrometeorologický ústav ve svém měsíčním výhledu. Nejteplejším obdobím by měl být týden od 16. do 22. května, kdy se očekávají noční teploty kolem sedmi stupňů, denní v průměru kolem 20 stupňů Celsia.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Teploty v posledních dubnových dnech by se měly vyšplhat až k 19 stupňům Celsia, ale v noci a k ránu se mohou znovu objevit přízemní mrazíky. Srážek i mraků bude postupně ubývat.

O víkendu, kdy se tradičně pálí čarodějnice, by se měla obloha znovu zatáhnout a hlavně neděle bude zřejmě deštivá. Nejvyšší teploty budou o víkendu kolem 15 až 19 °C, postupně ale budou klesat na 12 až 16 °C.

V týdnu od 2. do 8. května by se denní teploty měly pohybovat v rozmezí od 12 do 18 stupňů Celsia, noční kolem průměrných pěti stupňů.

V dalším týdnu (od 9. do 15. května) předpokládají meteorologové deštivé počasí, kdy by mělo spadnout v úhrnu až 15 mm srážek. Denní teploty by se měly pohybovat kolem průměrných 18 stupňů, noční na průměrných šesti stupních Celsia.

Jako nejteplejší vychází poslední týden (od 16. do 22. května) s průměrem nejnižších nočních teplot kolem 7 °C a průměrem nejvyšších denních teplot kolem 20 °C.

Období od 25. dubna do 22. května bude podle meteorologů srážkově průměrné, ale jeho první polovina průměrná až slabě nadprůměrná a druhá až slabě podprůměrná.

Reklama

Výběr článků

Načítám