Hlavní obsah

Melčák popřel, že chtěl policejní ochranu kvůli otravě

PRAHA

Poslanec Miloš Melčák odmítl, že by požádal o policejní ochranu kvůli tomu, že se ho někdo snaží otrávit v kantýně Sněmovny. Takové podezření vyslovil o víkendu předseda ČSSD Jiří Paroubek. Melčák klub této strany opustil před dvěma týdny.

Článek

"Takové tvrzení jsem nikdy nevyslovil," stojí v tiskovém prohlášení, které zaslal ČTK. Neuvedl ale, zda o policejní ochranu požádal z jiného důvodu. Že Melčáka hlídají, potvrdili policisté v pondělí.

V prohlášení podotkl, že se psychicky cítí zcela zdráv a není ani přepracovaný. O tom, že si Melčák potřebuje odpočinout, také mluvil Paroubek. [celá zpráva]

Melčák klub opustil proto, že chtěl, aby strana odešla do opozice, ČSSD v té době jednala o vládě s ODS a KDU-ČSL. Mluvil také o špatné atmosféře ve straně.

Sociální demokraté, například exministr zdravotnictví David Rath, řekli, že ODS Melčáka uplatila. Ten to ale odmítl.

Paroubek připustil, že strana bude v opozici

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v úterý v rozhovoru pro Rádio Česko připustil, že jeho strana asi skončí v opozici. Nepočítá s tím, že by Melčák hlasoval spolu se svými spolustraníky.

"Já osobně v tuto chvíli za sebe už počítám s tím horším scénářem. Horší scénář je, že budeme bez pana Melčáka. Z toho vyplývá scénář, který nevím, jestli je horší, nebo lepší, že budeme v opozici," řekl Paroubek.

Vyzval také Melčáka, aby řekl, kdo mu vyhrožuje. Melčák naznačoval, že jsou to právě členové ČSSD.

Právě Melčák by mohl být tím poslancem, který dá hlas kabinetu ODS, KDU-ČSL a SZ a sociální demoktraté by pak skončili po osmi letech v opozici.

Melčák  na sobotním ústředním výkonném výboru ČSSD shrnul důvody, proč by ČSSD měla půl roku po volbách umožnit vznik stabilního kabinetu s důvěrou sněmovny a sama zůstat v důstojné opozici. Výslovně však neřekl, že podpoří vládu Mirka Topolánka (ODS) s lidovci a zelenými.

"Nikdy jsem neřekl, že podpořím vládu trojkoalice. Pokud jsem odpovídal na tuto otázku, vždycky jsem řekl, že tato otázka není na pořadu dne. A protože jsem takto odpověděl, novináři napsali 'nevyloučil, že podpoří vládu koalice', a pak to žilo svým životem," řekl Melčák na sobotním uzavřeném zasedání.

Reklama

Související články

Poslanec Melčák se prý obává otravy

Tak to tu ještě nebylo. Šéf ČSSD Jiří Paroubek přišel v neděli se šokujícím výrokem. Poslanec Miloš Melčák podle Paroubka prohlašoval, že se ho někdo pokouší...

Výběr článků

Načítám