Hlavní obsah

Potulného medvěda zahlédli u řeky na Břeclavsku

Právo, Novinky, jas, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Medvěd, jehož minulý týden spatřili lidé mezi Týncem a Tvrdonicemi na Břeclavsku, byl ve čtvrtek spatřen u lesa za obcí Moravská Nová Ves. V pátek o tom informovala policie, která apelovala, aby lidé byli obezřetní.

Foto: fotopast Josefa Janči

Medvěd u Bzence na snímku z fotopasti

Článek

„Tentokrát se měl medvěd vyskytovat u řeky za obcí Moravská Nová Ves, kde začíná lesní porost. Policie ihned vyrozuměla vedení obce a zpráva o výskytu medvěda byla předána také pracovníkům polesí a mysliveckému sdružení,“ popsala policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Policie připomněla, že medvěd byl minulou sobotu spatřen mezi Týncem a Tvrdonicemi a zachytila jej rovněž fotopast u Bzence.

Foto: fotopast Josefa Janči

Medvěd u Bzence na snímku z fotopasti

„Bylo to v lese, nepříliš daleko od místa někdejšího požáru. Medvěd tam dorazil po jedné hodině a jako místo odpočinku si vybral právě to, kde máme fotopast. Odpočíval tam,“ řekl Právu Josef Janča, který na místě instaloval fotopast. Ta dokumentovala myslivcům, jaká zvěř dochází do lokality, kde ji přikrmují. „Bylo to po jedné hodině v noci. Fotopast mi snímky posílá a když jsem se ráno probudil, překvapilo mě, co zachytila,“ dodal Janča. Na trojici snímků, které poskytl redakci, je zvíře zcela jasně identifikovatelné.

Počátkem dubna odborníci odchytili a po vybavení čipem vrátili zpět do přírody medvědici, která se pohybovala v oblasti Beskyd. Bližší zkoumání odhalilo, že jde o zvíře, které bylo loni několikrát spatřeno na Vsetínsku.

Ochránci i vědci nabádají, aby se lidé nepokoušeli medvěda najít, nepřibližovali se k němu a nezanechávali v okolí sídel odpadky, které by šelmu mohly lákat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám