Hlavní obsah

Martinec osobně Bradáčové řekl, že její manžel bude stíhán

Právo, Jakub Troníček
Praha
Aktualizováno

Nepravdivé informace týkající se prověřování manžela pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové jí poskytl na osobní schůzce v polovině března přímo šéf protikorupční policie Tomáš Martinec. Bradáčová to oznámila v pondělí spolu s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem na tiskovém brífinku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Článek

Martinec tak jednal, aniž by o tom informoval dozorujícího žalobce, doplnila Bradáčová.

Martinec Bradáčové podle jejích slov naznačil, že se policie chystá jejího manžela stíhat v souvislosti s kauzou exnáměstka ministerstva práce a sociálních věcí Vladimíra Šišky.

"Tyto informace jsem si následně ověřila a ukázalo se, že nejsou pravdivé," konstatovala Bradáčová s tím, že o schůzce okamžitě informovala Zemana.

Informace se ale už dostala do médií. Bradáčová tvrdí, že ji někteří členové protikorupční policie chtěli poškodit.

Spor vrchní žalobkyně s policií se na veřejnost dostal na konci března, kdy Bradáčová na Frekvenci 1 vyvracela podjatost v kauze IT zakázek ministerstva práce. V případu policie prověřovala i jejího manžela, s nímž ale už roky nežije.

Bradáčová po vysílání mimo záznam řekla, že kauzu na ni vyrobil právě Martinec. Mikrofony ale zůstaly zapnuté. Martinec následně toto tvrzení popřel. Minulý týden oznámil, že k 15. květnu rezignuje. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám