Hlavní obsah

Malí a velcí

Novinky, Pavel Verner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jména ruských a ukrajinských mafiánských brigád jsou libozvučná - Mukačevská, Luhaňská, Lvovská, Solncevská, opravdu, téměř si to říká o verš. Škoda že zpráva civilní kontrarozvědky mluví řečí strohé prózy.

Foto: Lukáš Szolar

Nejlepší hráči

Článek

Tento organizovaný zločin z východu (a nejen odtamtud) si u nás dělá, co chce. A co je hrůzostrašné, úspěšně se legalizuje, čili zakládá legální firmy, provozuje legální obchody a investuje do nemovitostí. Co se stane, půjde-li to tak dál a organizovaný zločin bude jednou kompletně úředně stvrzen? Optimisté tvrdí, že všechno bude v normálu, dnešní oficiální struktury se v něm rozpustí a nějaké nové mafie se do něj budou pokoušet dostat. Skvělé vyhlídky.

Tajné služby sice tuhle situaci monitorují, ale hlavní otázka zní: jak je možné, že organizovaný zločin tak pohodlně, nenápadně obsadil naše území? Naše úřady totiž jinak dovedou být bdělé, jde-li o svrchovanost země. Vzpomeňme jen na ty hloučky čečenských uprchlíků, kteří se k nám chtěli z Polska přemístit za větší nadějí. Kdepak, holoubkové, rázně jsme si s vámi poradili! Škoda jen, že takovéhle akce naše úředníky natolik vyčerpají, že přílivu zazobaných mafiánů pak už nedokážou zabránit.

Abych jen nestřílel do vlastních řad; ve světě tomu není jinak. Také v Británii si brání zemi před cizinci přijíždějícími s černými úmysly. Na imigrační úředníky v Ruzyni, kteří odráželi útok cikánských rodin z Česka na britský sociální systém, už vzpomínka vybledla. Na stejnou rigiditu úřadů však v Británii nedávno narazila i skupina brazilských turistů, která tvrdila, že do země přilétla kvůli návštěvě pouličního festivalu v Liverpoolu na počest tamních slavných rodáků Johna, Paula, George a Ringa. Když je ale úředníci podrobili vědomostnímu testu ze života Beatles, turisté vůbec netušili, o koho jde.

Zatímco ale britští ouřadové takhle nemilosrdně deptají zoufalé zájemce o imigraci, ruský naftový car, miliardář z Dálného východu Roman Abramovič si nerušeně koupil slavný fotbalový klub Chelsea. A to prý byl jenom kaviárový chlebíček na předkrm, hlavní chod se má jmenovat Formule 1, a jako první stáj Minardi. Abramovič toho ví o fotbale a rychlých vozech jistě víc než zklamaní Brazilci o Beatles. Přesto jsem stoprocentně přesvědčen, že ho na letišti Heathrow nikdo nepřezkušoval.

PRÁVO 26. srpna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám