Hlavní obsah

Macek: Topolánkova reakce byla hloupá

– PRAHA
Právo, luk

Bývalý místopředseda ODS, nyní neformální poradce prezidenta Miroslav Macek se pozastavil nad slovy předsedy občanských demokratů Mirka Topolánka. Ten ve středečním Právu na adresu moravskoslezského hejtmana za ODS Evžena Tošenovského uvedl, že nekomunikuje se stranickým vedením a netuší, co se děje.

Článek

Hejtman se v rozhovoru pro LN vyjadřoval kriticky k vedení ODS, které nepříliš zvládá souboj s ČSSD a jejím lídrem Jiřím Paroubkem.

"Hloupá věta, chce se mi dodat: Evžen Tošenovský je jedním z nejkvalitnějších lidí ODS, bez něj by strana měla na Ostravsku podstatně horší pozici, neboť je uznáván i politickými protivníky a hlavně veřejností - a je na vedení ODS, aby komunikovalo ono s ním a ne naopak," napsal Macek ve svých středečních internetových glosách.

Podle Macka je trvalá komunikace se starosty, hejtmany a dalšími krajskými, oblastními a místními politiky podstatou stranické práce, protože vedení "dostává do slonovinové věže necezené informace o situaci v Česku a po jejich zanalyzování může zase poskytovat svým politikům celkový politický pohled."

Macek dodal: "Navíc jsem přesvědčen, že Evžen velmi dobře ví, co se děje, proto se také vyjádřil tak, jak se vyjádřil."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám