Hlavní obsah

Macek s Rathem baví internet

Rvačka, při níž Miroslav Macek (ODS) napadl ministra zdravotnictví Davida Ratha (ČSSD), zahýbala českou politickou scénou, ale i internetem. Internetová komunita šot vysoce hodnotí. Líbí se jí.

Článek

Lidé k záznamu přidávají nejrůznější výklady a komentáře. Kromě Google.com, který ho dokonce opatřil anglickými titulky, se objevuje i na dalších serverech. Ty jsou však často zavádějící a nepravdivé, například server Youtube.com jej uvádí se slovy: "Český viceprezident napadl ministra"; konkurenční Break.com zase: "Čeští profesoři bojují během přednášky".

V internetových komentářích se posouvá i důvod sporu. Do Spojených států verze o urážce Mackovy ženy došla například také v podobě, že Rath měl Mackovu ženu svést a ten se mu za to mstil ručně.

Uživatel pod přezdívkou Kurtw357 nabízí vlastní výklad. Podle něj jsou oba aktéři "klauni středního věku, dříve bavící lidi na rodeu a nyní v důchodu, kteří se nepohodli kvůli šunkovému sendviči". Foogame zas spor vidí takto: "Ten muž vyhlížející jako árijec je naštvaný, že ten, co vypadá jako občan Richmondu, mu zkazil jeho show." Ceaser všechny návštěvníky Break.com přesvědčuje, že Macek a Rath "jsou dva nejdůležitější muži ve vládě".

Reakce na incident inspirovaly i počítačové hry. Patří k nim studentské video, v němž Macka představuje půvabná černovláska. Scéna ale jinak incident přesně kopíruje.

Na serveru Paroubek.eu, který je ostře vyhraněn proti ČSSD a jejímu předsedovi, se zase objevila hra pod jménem Mackovačka, jejímž principem je během 20 vteřin zasadit Rathovi či Paroubkovi co nejvíce ran. Mnohé uživatele internetu zaujalo rovněž logo lékařského Týdne neklidu, které se objevuje za oběma politiky. Nápadně totiž připomíná symbol filmu Krotitelé duchů a celou zápletku rvačky ještě více zamlžuje.

Podle některých dokonce měla bitka vypuknout právě kvůli jeho zneužití. Návštěvník Timmallet označuje místo, kde se Macek s Rathem setkali, za sraz příznivců Krotitelů duchů. Aktéři bitky se podle něj přou, kdo je více podobný herci Peteru Venkmanovi, který je jedním z hrdinů filmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám