Hlavní obsah

Lockdown pro očkované není správná cesta, prohlásil Vojtěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle ministra zdravotnictví v demisi Adama Vojtěcha (za ANO) není celoplošný lockdown správná cesta. Uvedl, že by se neměli omezovat ti, kdo se nechali očkovat. V pondělí to řekl na konferenci Budoucnost zdravotnictví.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„Nemyslím si, že je namístě omezovat ty, kteří očkovaní jsou. Udělali to, co udělat měli, pro sebe a pro společnost. Pokud bychom udělali všeobecný lockdown, tak si nemyslím, že je to správná cesta,“ uvedl Vojtěch.

Pokud jde o možnost celostátní uzávěry pro lidi, kteří nejsou očkováni proti covidu-19, skloňuje se nejčastěji model Rakouska. Lockdown pro neočkované či ty, kteří se v posledních 180 dnech nezotavili z koronavirové nákazy, tam začal platit v pondělí.

Rakousko může ještě přitvrdit, lockdown pro neočkované je jen první krok

Evropa

Z omezení, které bude zatím platit deset dní, jsou vyjmuty děti mladší 12 let. Lidí s jednou dávkou vakcíny se lockdown nebude týkat, pokud předloží negativní PCR test.

Rakouský ministr zdravotnictví Wolfgang Mückstein v neděli řekl, že vláda zvažuje další zpřísnění opatření. Zavést by podle něj mohla noční zákaz vycházení pro všechny občany bez rozdílu. Kancléř Alexander Schallenberg z lidové strany (ÖVP) však takový krok odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám