Hlavní obsah

Lidé se připravují na kolaps, stěhují se k přátelům a vytahují kola

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé v Praze a dalších velkých městech, která má ochromit čtvrteční stávka dopraváků, se připravují na to, jak tuto situaci co nejlépe zvládnout.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Jak se dostat do práce, na zkoušky, k lékaři a jak se bezpečně vrátit domů? Někteří pojedou do práce na kole, jiní přespí u příbuzných či známých.

„Potřebuji k lékaři – specialistovi v centru Prahy, ke kterému se musí objednávat i půl roku předem. Před měsícem mi sestra sdělila termín – pondělí 13. 6. v 9 hodin, kdy měla být stávka původně. Operativně se mi ho tedy ještě v pátek podařilo s velkým štěstím přesunout, a samozřejmě na čtvrtek, jenže o víkendu kvůli soudu odbory rozhodly, že to bude právě tento den, kdy spustí stávku,“ svěřila se Právu sedmadvacetiletá asistentka právní kanceláře Alena P.

Už našla řešení: z pražských Štěrbohol do centra určitě nepojede, protože se bojí, že by se nedostala zpět, a tak si vzpomněla na kamarádku, která má v centru hlavního města ještě nezařízený nový byt.

„Ve středu se do něho přemístím i se zásobou potravin, varnou konvicí, vařičem a vezmu si i kolo. Připravuju se na to, že v centru Prahy zůstanu trčet, protože kdo dnes už s určitostí ví, že stávka čtvrtkem skončí,“ uvedla Alena.

V půjčovnách kol nyní přibylo rezervací, některé pražské cykloservisy ve středu prodloužily pracovní dobu, aby zvládly očekávaný nápor zájemců o kontroly či opravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám