Hlavní obsah

Lidé postižení požárem v Českém Švýcarsku mohou žádat o okamžitou pomoc od státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, které postihl požár v oblasti Českého Švýcarska a například přišli o bydlení, mohou požádat Úřad práce ČR o dávku okamžité mimořádné pomoci ve výši 69 300 korun, informovala mluvčí Kateřina Beránková.

Foto: Aktu.cz

Hasiči zasahují při požáru v Českém Švýcarsku.

Článek

„Všechna kontaktní pracoviště úzce spolupracují a jsou připravena zajistit zaměstnance i na sociální šetření v místě, aby lidé, kterým živel vzal nebo vážně poškodil majetek, dostali co nejrychleji finanční příspěvek v rámci dávek mimořádné okamžité pomoci,“ uvedl generální ředitel Úřadu práce ČR Viktor Najmon.

Vedle dávky mimořádné okamžité pomoci, která odpovídá 15násobku životního minima, mohou poškození žádat rovněž o příspěvek na úhradu jednorázového výdaje, jako jsou právní poplatky hrazené při ztrátě dokladů či vystavení duplikátu rodného listu.

„Prostě to nešlo.“ Hasiči se museli stáhnout z obce Mezná, kterou spolkly plameny

Krimi

Úřady práce jsou rovněž schopny starostům zajistit lidi, kteří mohou v rámci veřejně prospěšných prací pomáhat v postižených obcích s odstraňováním škod způsobených požárem.

Ten řádí v oblasti již třetí den a zatím se rozšířil na zhruba 30 hektarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám