Hlavní obsah

Léto zdaleka nekončí, čekají nás vedra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologický podzim sice začíná 1. září, ale počasí bude spíše připomínat vrchol léta. Čekají nás tropy s teplotami kolem 30 stupňů Celsia, ty vydrží po celý první zářijový týden, slibuje meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Bude krásně.

Článek

„Teplotně se zřejmě nepřekoná loňské první září, kdy se rtuť teploměru vyšplhala na 33 stupňů, ale nezažijeme ani extrém z roku 1995, kdy na Pradědu bylo pět centimetrů sněhu,“ řekla Honsová.

Ve čtvrtek nás čeká slunečné počasí s odpoledními teplotami mezi 23 a 27 stupni. „Ideální počasí na to, aby se odpoledne strávilo na koupališti,“ řekla Honsová.

V pátek dopoledne nás bude ovlivňovat nevýrazná brázda nízkého tlaku, takže dopoledne bude oblačno, místy polojasno, na některých místech by se mohly objevit slabé přeháňky. Odpoledne už bude slunečno s teplotami v rozmezí 23 až 27 stupňů.

Víkend by měl být podle meteorologů tropický. „Čeká nás spousta slunce a teploty se po oba dva dny budou šplhat k 30 stupňům,“ řekla Honsová. V neděli večer se bude do Čech přesouvat od západu studená fronta, takže se objeví bouřky a déšť a v pondělí se lehce ochladí.

Meteorologové počítají s tím, že nový pracovní týden začne deštivě. Bude zataženo a mělo by pršet. Teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni. Od úterý se vrátí slunečné a teplé počasí, v závěru týdne by se teploty měly vyšplhat až na 28 stupňů.

Varování meteorologů před požáry
Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal ve čtvrtek v souvislosti se suchým a teplým charakterem počasí výstrahu před vznikem požárů. Platí do neděle pro Prahu, Středočeský, Pardubický, Královéhradecký a Jihomoravský kraj a rovněž pro Vysočinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám