Hlavní obsah

Lékaři zapomněli v břiše pacientky špachtli, trpěla pět měsíců

Ivančice
Aktualizováno

Lékaři z ivančické nemocnice se dopustili tragického pochybení. Ženě, kterou operovali, zapomněli v břiše 28centimetrový chirurgický nástroj, takzvanou špachtli. Paní Kopečková téměř pět měsíců trpěla obrovskými bolestmi, zašitý nástroj se jí v břiše při jakémkoliv pohybu posunoval. Až před týdnem lékaři zjistili, co se vlastně stalo a předmět odstranili.

Článek

Celou věc se personál nemocnice navíc snažil utajit a ženě nabízel odškodnění.Ta se chce ale obrátit na soud a požadovat náhradu za neuvěřitelnou bolest, kterou musela vytrpět.

V nemocnici navíc leží upoután na lůžko její těžce nemocný manžel. Ten údajně hned od začátku tušil, že není něco v pořádku, že se operace nepovedla. I když žena chtěla na rentgen, bylo jí prý řečeno, "proč by se měla nechat zbytečně znovu ozářit".

Paní Kopečková dokonce myslela na sebevraždu. Chtěla se oběsit na půdě jejich domu. Bolesti, kterými trpěla, prý byly strašlivé. Neudělala to prý jen proto, že má manžela, o kterého se musí starat.

Primář Aleš Skopal, který celou operaci vedl, je z celé události zdrcený. Tvrdí ale, že to není jen jeho chyba. O nástroje, které se při operaci používají a následně počítají, se prý stará instrumentářka. Ta si fatální chyby nevšimla a po operaci jí prý všechny používané nástroje seděly.

Hejtman Hašek je šokován

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek v reakci na zprávy v médiích označil podle ČTK případ za šokující a pochybení zdravotníků nemocnice za naprosto nepřijatelné. Pacientce vyjádřil omluvu a nařídil vyšetření případu. Podle Haška se jedná se o neomluvitelné selhání, které vedení kraje nehodlá tolerovat.

"Vedení vyvodí důsledky vůči všem odpovědným osobám, které tento stav zapříčinily a v pozdějším období jej, alespoň podle zpráv medií, bagatelizovaly," řekl Hašek a dodal:  "V pondělí ráno obdržím podrobnou zprávu od ředitele nemocnice včetně informace o vyvození odpovědnosti příslušných pracovníků nemocnice a o omluvě a podmínkách možného odškodnění poškozené pacientky."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám