Hlavní obsah

Lékaři vyztužili Foldynovi po ráně v boxu očnici titanovou destičkou

Právo, Jiří Ovčáček

Michal Babák z Věcí veřejných není jediným z poslanců, který musel vyhledat pomoc lékaře. Poslanec Jaroslav Foldyna v úterý absolvoval operaci očnice, kterou mu lékaři vyztužili titanovou mřížkou. Zatímco ale Babák přišel o dva zuby při rvačce v baru, Foldyna utržil zranění při tréninku svého oblíbeného boxu.

Článek

Foldyna se neúčastní jednání Sněmovny, které bylo zahájeno v úterý. Zhruba před měsícem se totiž zranil při tréninku boxu, dostal ránu do oka. Následkem bylo dvojité vidění. Když potíže nemizely, Foldyna navštívil lékaře.

„Zjistili, že mám tříštivou zlomeninu zadní očnice,“ řekl už před časem Právu Foldyna. V úterý ráno absolvoval plánovanou operaci, kdy mu lékaři implantovali do očnice zpevňující titanovou mřížku.

„Už jsem se zvedl z postele,“ popsal Foldyna na dotaz Práva, jak se cítí. Po ranní operaci se probudil zhruba ve tři hodiny odpoledne a hned vyvěsil na Facebooku své fotografie. Lékaři podle poslance předpokládají, že by ve čtvrtek nebo v pátek mohl zamířit z nemocnice domů.

Dalších šest týdnů si bude ovšem muset Foldyna dávat na operovanou očnici pozor. Boxu tak dá po tuto dobu vale. Na oblíbený sport přitom poslanec nezanevřel. Až bude fit, opět se vydá do ringu. „Pak se budu opět věnovat boxu,“ prohlásil Foldyna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám