Hlavní obsah

Lávka přes Berounku s větrným semaforem byla uzavřena

Novinky, nšt, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radotín

Až do konce dubna bude uzavřena lávka přes Berounku v pražském Radotíně. V pondělí na ní začaly práce na statickém zajištění. Kvůli kritickému stavu byl na ni už od prosince omezen vstup. Plánované zajištění má zabránit případnému pádu lávky do doby, než na místě vyroste nová. Její výstavba by měla začít nejpozději do roku 2020.

Uzavření lávky v RadotíněVideo: Novinky

 
Článek

Lávka byla uzavřena kvůli pracím, které mají zpevnit nosný průvlak mostovky. „Bude se provádět zpevňování lávky ocelovými pásnicemi, které budou převrtány k hlavnímu nosníku, který drží mostovku lávky,“ popsal Novinkám zástupce starosty Prahy 16 Milan Bouzek.

Až do konce dubna tak nebude pro chodce možné dostat se tudy na druhý břeh. Podle Bouzka je doba, po kterou bude lávka uzavřena, poměrně krátká a nevyplatí se tak na místě připravit náhradní řešení. „Ti, co využívají lávku, musí využít stávající mosty jak v Černošicích, tak v Lahovicích,“ dodal.

Foto: Novinky

lávka přes Berounku

Ochranná opatření vyplývají z odborného posudku, který si městská část Praha 16 nechala pro Radotínskou lávku vypracovat po pádu té v Troji.

Už od prosince byl zakázán vjezd na lávku a došlo k jejímu zúžení, tak aby na ni lidé vstupovali jednotlivě. V únoru byl na lávku instalován semafor, který zakazuje vstup při silném větru.

Foto: Novinky

lávka přes Berounku

Foto: Novinky

lávka přes Berounku

Zpevnění je posledním provizorním opatřením, které má umožnit provoz lávky, dokud se na místě nepostaví nová. Její výstavba je naplánována nejpozději do roku 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám