Hlavní obsah

Kvůli poruše vládního speciálu uvázla sněmovní delegace v Malajsii

Právo, Naďa Adamičková (Kuala Lumpur)
Kuala Lumpur

Kvůli závadě na armádním speciálu byla ve středu nucena sněmovní delegace v čele s šéfem dolní komory Janem Hamáčkem (ČSSD) zrušit dvoudenní návštěvu Indonésie. Poslanci tak neplánovaně zůstali v malajsijském Kuala Lumpur, přičemž není jasné, jak rychle se podaří závadu odstranit a kdy se vrátí do Prahy. Původně plánovaný návrat měl být v sobotu v časných ranních hodinách.

Foto: Petr Horník, Právo

Vládní speciál Airbus A-319CJ. Ilustrační foto

Článek

Vládnímu airbusu A-319 „odešel“ přístroj, který zobrazuje tzv. umělý horizont letadla. Kontroluje se podle něj náklon, klesání či stoupání stroje. Nový díl se přitom dosud nepodařilo zajistit a dopravit na místo.

Problém je v tom, že ani druhý airbus, který má armáda k dispozici pro přepravu ústavních činitelů a dalších, není podle dostupných informací k dispozici, neboť ten má údajně projít neplánovanou revizí kvůli jiné závadě.

Sněmovní delegace složená ze zástupců všech parlamentních frakcí, s výjimkou Úsvitu, se měla v Jakartě sejít s představiteli parlamentu Indonéské republiky, Hamáčka měl přijmout prezident země Joko Widodo a viceprezident Josuf Kallo. Hlavním tématem rozhovorů mělo být – stejně jako v Malajsii – prohloubení ekonomické spolupráce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám