Hlavní obsah

Kvůli opravám nepojedou tři desítky rychlíků na trati Praha - Česká Třebová

Praha

Zhruba 30 rychlíkových spojů Českých drah na trati Praha-Česká Třebová bude v sobotu zrušeno. Místo nich budou ve stanicích stavět vlaky EuroCity a InterCity, které běžně zastavují pouze v nejvýznamnějších stanicích. Důvodem výluky je oprava koleje související se stavbou železničního uzlu v Ústí nad Orlicí. Zpoždění v řádu desítek minut mohou očekávat i cestující ve vlacích Regiojet a Leo Express.

Foto: Novinky

Hlavní nádraží v Praze

Článek

Nepojede většina rychlíků Praha-Česká Třebová-Brno a zpět, a to v úseku Česká Třebová-Praha. Stejně tak nepojedou rychlíky Praha-Česká Třebová-Olomouc a dále Luhačovice, a to ve stejném úseku.

"Cestující žádáme, aby věnovali zvýšenou pozornost výlukovým jízdním řádům, sledovali aktuální informace v železničních stanicích a řídili se pokyny zaměstnanců dopravce a řízení provozu," uvedly České dráhy. Některé dálkové vlaky pojedou spojené, některé osobní vlaky nahradí autobusy.

Výluka se dotkne i dalších dopravců. Leo Express na trati očekává u všech spojů zpoždění v rozmezí pět až 30 minut. U šesti spojů pojedou vlaky Leo Express s RegioJetem jako jedna souprava. U čtyř spojů z Prahy bude kvůli tomu posunut odjezd o 22 minut dříve, v dalších stanicích pojedou vlaky podle jízdního řádu. U vlaků Regiojetu se cestující mají připravit na zpoždění až 15 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám