Hlavní obsah

Kuchtová se vrací za katedru

Právo, Marek Přibil
PRAHA

První místopředsedkyni zelených Danu Kuchtovou čeká v novém roce nová práce. Po nepříliš vydařené kariéře ministryně školství začne opět učit, tentokrát ne na gymnáziu či škole jazykové, kde začínala, ale o stupeň výš, konkrétně na soukromé Univerzitě J. A. Komenského v Praze.

Článek

Luboš Chaloupka, rektor univerzity, Právu potvrdil: „Ano, paní Kuchtová by u nás měla nastoupit. Má kvalifikaci na výuku jazyků a především by měla učit němčinu. Zatím jsme se ještě nedohodli na všech náležitostech, to upřesníme v průběhu ledna.“

A co říká Kuchtová, která se kvůli ministerské funkci přestěhovala z Českého Krumlova? „Kromě výuky jazyků mám několik nápadů k případné realizaci různých seminářů pro učitele, které by se týkaly reformy školství,“ řekla Právu Kuchtová s tím, že by se ráda podílela i na určitých organizačních záležitostech v jazykovém centru univerzity.

Kroky stranického místopředsedy a ministra školství Ondřeje Lišky hodnotit nechce. „Ondřeje jsem podpořila, je zatím hájený, a proto se k jeho působení nebudu v tuto chvíli vyjadřovat,“ vysvětlila Kuchtová. Ta vystudovala pedagogickou fakultu v Českých Budějovicích, obor český a německý jazyk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám