Hlavní obsah

Kubova Huť praská ve švech pod náporem turistů

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední den v roce šumavská obec Kubova Huť s necelou stovkou obyvatel pod náporem turistů praská ve švech. Tradičně přijíždí na silvestra do nejvýše položeného nádraží v Čechách (995 m. n. m.) speciální vlaky vypravené Stifterovým pošumavským spolkem Vimperk, letos na téma Hudební a muzikálový vlak.

Foto: Jitka Götzová, Novinky

Kubova Huť s nejvýše položeným nádražím v Čechách je tradiční silvestrovskou destinací.

Článek

Ani déšť a ledová cesta neodradil odvážnější turisty k výšlapu na Boubín, vzdálený 4,5 kilometru, kde jejich zdatnost každoročně pod rozhlednou potvrdí razítkem starosta a místostarosta Zbyněk Klose a Aleš Strnad.

Foto: Jitka Götzová, Novinky

Silvestr v Kubově Huti

„Tentokrát přijelo vlaky mnohem více lidí než loni,” řekl Novinkám člen zastupitelstva Vladimír Vykydal, který měl na starosti dopravu v obci.

Po dobu jízd vlaků byl i den otevřených dveří v nově vybudovaném muzeu a depozitáři Stifterova spolku na nádraží ve Vimperku a pojízdná pohádková kancelář na Kubově Huti.

Foto: Jitka Götzová, Novinky

Silvestr v Kubově Huti

Foto: Jitka Götzová, Novinky

Silvestr v Kubově Huti

Hosté ubytovaní v místních penziónech a hotelu museli kvůli oblevě místo lyžování vyrazit do okolí na procházky nebo se posilnit u stánků s občerstvením.

Veselo je v obci také o půlnoci, kde se místní i turisté scházejí na sjezdovce Pod Obrovcem, kde si při ohňostroji připijí a popřejí do nového roku.

Reklama

Související články

Hory zažívají předsilvestrovský boom

Sváteční boom zažívají před koncem roku pohoří na severovýchodě Čech. Hostů do Krkonoš, Jizerských a Orlických hor letos přijíždí o poznání více nežli...

Výběr článků

Načítám