Hlavní obsah

Odvolaný Kremlík bude dělat na ministerstvu dopravy náměstka, řekl Babiš

Aktualizováno

Odvolaný ministr dopravy Vladimír Kremlík bude v resortu dál působit jako politický náměstek. Pro MF Dnes to uvedl premiér Andrej Babiš (ANO).

Foto: Novinky

Vladimír Kremlík

Článek

Babiš, který je v Izraeli, uvedl, že se dohodli, že Kremlík zůstane na ministerstvu v pozici náměstka. Kremlík formálně skončil ve čtvrtek, kdy ho z funkce odvolal prezident.

„Bude panu Havlíčkovi pomáhat v některých věcech, například majetkových,“ uvedl Babiš s odkazem na budoucího šéfa resortu Karla Havlíčka (za ANO), který má zároveň dál řídit své ministerstvo průmyslu.

Babiš už dříve řekl, že by měl Havlíček v čele dopravy zůstat až do konce funkčního období vlády.

Zeman odvolal Kremlíka a vedením dopravy pověřil Havlíčka

Domácí

Konec Kremlíka ve funkci oznámil Babiš v pondělí. Důvodem byla předražená zakázka na e-shop pro elektronické dálniční známky za 400 milionů korun, kterou Kremlík obhajoval.

„Je pracovitý, má tah na branku, ale toto manažersky nezvládl,“ uvedl tehdy ke svému rozhodnutí Babiš.

Stát hledá cestu, jak zrušit předraženou zakázku na elektronické dálniční známky

Ekonomika

I Havlíček se vyjadřoval v podobném duchu. „Co tam provedli ti lidé panu ministrovi, bylo skutečně trestuhodné,“ uvedl třeba v České televizi.

Babiš v průběhu týdne naznačoval, že by pro Kremlíka mohl mít místo. V úterý uvedl, že končící ministr je velice dobrý právník, a mohl by proto zůstat v resortu a zabývat se některými konkrétními projekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám