Hlavní obsah

Kraus kvůli cestě do Ghany neodstoupí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda poslanců ČSSD a lídr volební kandidáty v Libereckém kraji Michal Kraus tvrdí, že při obchodních jednáních v Ghaně nic špatného neudělal a nevidí proto důvod, proč by měl opustit třeba právě funkci šéfa klubu.

Článek

Kraus řekl, že jedinou chybu udělal, když "naletěl podvodníkovi", za kterého označil podnikatele Františka Riga. Poslanec teď čelí otázkám kvůli čtyři roky staré cestě do Ghany, kde byl spolu s Rigem u jednání o investicích do továrny na zpracování kakaových bobů. Z obchodu nakonec sešlo.

Na případ upozornil deník Mf Dnes, podle kterého policie vyšetřuje Krausovu roli v pokusu investovat 15 miliónů dolarů (tehdy zhruba půl miliardy korun) do ghanské továrny na zpracování kakaových bobů.

Podle Riga byl právě Kraus společníkem a 15 miliónů dolarů měl do projektu přinést právě on. Rigo tvrdí, že podle Krause to měly být peníze, které pocházejí z úplatku jedné velké státní zakázky. Peníze se zdržovaly proto, že se zakázka stále zdržovala. Kraus toto obvinění odmítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám