Hlavní obsah

Koridor na Moravu ochromila porucha, dvě stovky vlaků zrušeny nebo zpožděny

Aktualizováno

Kvůli poruše vedení na koridoru mezi Prahou a Kolínem budou v pátek zrušeny či zpožděny dvě stovky spojů. Zrušeny budou především osobní vlaky, rychlíky do Prahy jezdí oklikou přes Lysou nad Labem a Nymburk, což znamená asi 20 minut zpoždění. Omezení potrvá do večera.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Koridor je hlavním železničním tahem na Moravu, který je zvlášť v pátek velmi vytížen. V provozu podle informací Českých drah zůstává jedna kolej ze tří. Po ní  omezeně jezdí vlaky ve směru z Prahy, i ony ale nabírají zpoždění.

Zpoždění nabírají prakticky všechny vlaky ve směru na Olomouc, a tedy i Ostravu a Břeclav, a spoje na Brno.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vedení se porouchalo před Prahou v úseku Praha-Běchovice–Úvaly.

"Došlo ke stržení nebo prověšení trakčního vedení. Naši elektrikáři jsou na místě a pracují na odstranění závady, předpoklad obnovení provozu je kolem 18. hodiny," řekl Novinkám mluvčí SŽDC Marek Illiaš. Závadu způsobila únava materiálu.

Některé osobní vlaky se ruší

Dosud bylo zrušeno sedm osobních vlaků, další se budou rušit v odpolední dopravní špičce. Jde hlavně o spoje z Berouna do Úval u Prahy.

Například spoj  IC 540 mířící z Bohumína do Prahy, kam má podle jízdního řádu dorazit v  9.53, byl před 10. hodinou teprve v Čelákovicích. Slovenská strela jedoucí z Břeclavi do Děčína měla při průjezdu Kolínem 16minutové zpoždění. Menší zpoždění vykazovaly i další rychlíkové spoje využívající koridor.

Omezení se bude týkat spojů Českých drah, Regiojetu i LeoExpressu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám