Hlavní obsah

Kopačky pro děti a školní potřeby: ČSA vypravily humanitární pomoc do Libanonu

Novinky, Jakub Kynčl

Ve čtvrtek večer opustil Prahu letoun Airbus A319 Českých aerolinií, který ve svém nákladovém prostoru ukrýval více než půltunovou humanitární zásilku pro pomoc potřebným v uprchlických táborech v Libanonu. Právě Libanon je přímým sousedem Sýrie a na jeho území se v uprchlických táborech nachází obrovské množství Syřanů, kteří utekli před válkou.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Nakládání humanitární zásilky proběhlo ve čtvrtek v pozdních večerních hodinách.

Článek

Iniciátorem akce byla International School of Prague, která také zorganizovala sbírku. Záštitu nad projektem pak přebral český Červený kříž. Na libanonské straně si zásilku po krátké době, kterou zásilka musí strávit v ochranném prostoru, převezme tamější libanonská pobočka Červeného kříže.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Je naloženo, k syrským uprchlíkům v Libanonu se dostane nejen oblečení, ale třeba i pastelky pro děti.

„Zásilka ukrývá především oblečení a velké množství potřebných školních potřeb pro malé děti. My jako aerolinky přispíváme tím, že tuto humanitární zásilku odbavujeme a přepravujeme naším přímým letem do Bejrútu bezplatně,“ uvedl pro Novinky mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Nakládání trvalo jen několik chvil. Potřebné věci by se mohly dostat na potřebná místa už koncem dubna.

Zásilka vedle triček, kalhot, mikin, šatů, hraček, školních potřeb a pastelek ukrývá také 100 párů nových dětských kopaček, které poputují přímo k dětem v uprchlických táborech, pro které je specializovaná fotbalová obuv nefalšovaným luxusem.

Reklama

Výběr článků

Načítám