Hlavní obsah

Kontrola si posvítí na „slepotu” teplických policistů

Právo, rav, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Hned dva policejní odbory vnitřní kontroly prověřují, zda policisté v Teplicích o víkendu úmyslně nenechali bez povšimnutí tamní dvoudenní oslavu narozenin někdejšího vlivného člena ČSSD Petra Bendy v jeho hotelu Prince de Ligne.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Místem setkání byl hotel Prince de Ligne na Zámeckém náměstí nedaleko centra Teplic.

Článek

Akce na náměstí v centru města se měly zúčastnit desítky lidí, a přestože policie v té době kontrolovala jiné teplické podniky, do hotelu nezamířila.

Věc nyní řeší jak lidé z odboru vnitřní kontroly ústecké krajské policie, tak už také jejich kolegové přímo z policejního prezidia.

Teplická oslava si vyžádala další hlavu

Domácí

„Policejní prezident uložil odboru vnitřní kontroly, aby se zabýval informacemi, které se objevily ve veřejném prostoru: že policisté dostali za úkol, aby se dívali jinam, respektive aby v tom místě kontrolu neprováděli,“ řekla včera Právu Švejdarova mluvčí Kateřina Rendlová.

Úkol nejít do hotelu Prince de Ligne prý podle spekulací dostali jak státní, tak i tepličtí městští policisté. Toto podezření proto řeší i vedení ústecké krajské policie, pod které Teplice spadají. Prověřuje, jestli policisté, kteří v sobotu teplické restaurace kontrolovali, nepochybili, když neodhalili Bendovu oslavu, které se mimo jiné zúčastnil nyní již bývalý poslanec za ANO a šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička či ředitel liberecké krajské policie Vladislav Husák. Toho už kvůli porušení vládních opatření odvolal policejní prezident  k 1. únoru z funkce.

Šlégr: Měl jsem tam jednání. Z Rady ČT odstoupit nehodlám

Domácí

„Ředitelem krajského ředitelství byl vydán pokyn odboru vnitřní kontroly k provedení standardního prošetření, jehož cílem je prověřit činnost a postup policistů při kontrolách dodržování vládních nařízení v rámci Územního odboru Teplice,“ sdělila včera Právu mluvčí ústeckých krajských policistů Jana Slámová s tím, že prověřování nebylo doposud ukončeno.

Policisté podle ní zkontrolovali o víkendu v celém Ústeckém kraji 750 restaurací, u sedmi zjistili pochybení a věc předali ke správnímu řízení, tři z nich byly z Teplic. „Konkrétnější již nebudeme,“ dodala Slámová.

Reklama

Výběr článků

Načítám