Hlavní obsah

Konečně mě pan premiér poslechl, komentoval změny ve vládě Babiš

Právo, rsk
Aktualizováno

Ministr financí a lídr ANO Andrej Babiš v pátek pochválil premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) za to, že odvolá ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka a ministra pro legislativu a lidská práva Jiřího Dienstbiera. Pozastavil se ale nad jmenováním poslance Jana Chvojky jako Dienstbierova nástupce. Podle Babiše člověk, který prosazuje protiústavní zákony, není dobrá volba.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš

Článek

„Konečně mě pan premiér poslechl. Tři roky jsem mu to veřejně říkal, že zejména nominace Němečka jako ministra zdravotnictví je špatná. Je to člověk, který nakoupil nejdražší cyberknife v Evropě, ale chápu, že se posty rozdělují nikoli podle toho, jestli je někdo odborník, ale podle vlivu krajských organizací,“ řekl Právu.

Lídr ANO prý neví, kdo by chtěl privatizovat zdravotnictví. „To už je zprivatizované, nový ministr by naopak měl odprivatizovat zdravotnictví, které je stále pod vlivem ODS a pana Šnajdra a Julínka,“ dodal.

Babiš také uvítal, že v kabinetu skončí Dienstbier. „Nechápu, proč legislativní rada vlády má mít v čele politika, měla by být neutrální. Pokud je pan Chvojka autorem protiústavního lex Babiš ve spolupráci s panem Kalouskem a poslancem TOP 09 panem Plíškem, tak si nemyslím, že to je dobře. Ale uvidíme, snad nebude házet klacky pod nohy zákonům ANO, jako to dělal Dienstbier,“ dodal Babiš.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám