Hlavní obsah

Konec února bude chladný a v polovině března má ještě sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec února bude provázet chladné počasí, kdy budou teploty klesat až k -10 stupňům Celsia. Počítá s tím měsíční výhled počasí Českého hydrometeorologického ústavu pro období od 19. února do 18. března. Druhá polovina období by měla být teplejší, ale průměrné teploty by neměly přesahovat hodnoty obvyklé pro dané období. Na srážky, které by měly být převážně sněhové, bude nejvydatnější týden od 11. do 18. března.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Zima

Článek

Nejchladněji bude v následujících dvou týdnech, kdy meteorologové očekávají teploty pod úrovní dlouhodobých průměrů. V týdnu od 19. do 25. února by se noční teploty měly pohybovat v rozmezí -3 až -9 stupňů, při vyjasnění mohou klesat ještě níž. Denní teploty budou mezi -3 až 3 stupni.

Přelom února a počátek března, tedy období od 26. února do 4. března bude ještě chladnější. Noční teploty budou klesat až k minus 10 stupňům, denní se budou pohybovat od -2 do 3 stupňů.

Zima se své nadvlády nevzdá ani s příchodem března. Sice se bude postupně oteplovat, teploty ale zůstanou na úrovni běžné pro toto období. V týdnu od 5. do 11. března by se měly noční teploty pohybovat v intervalu -8 až 2 stupně, denní teploty by se měly udržet na průměrných šesti stupních.

V týdnu od 12. do 18. března by mělo spadnout nejvíce srážek z celého období a podle předpovědi meteorologů by měly být převážně sněhové. V tomto období by se průměrné noční teploty měly pohybovat kolem nuly, denní kolem 7 stupňů.

Z hlediska celkového množství srážek lze předpokládat, že období od 19. února do 18. března bude průměrné.

Reklama

Výběr článků

Načítám