Hlavní obsah

Konec pivních kol v Praze definitivně v březnu

– Praha
Právo, trj

Od března má v centru Prahy začít platit zákaz pivních kol, tedy vozítek až pro deset šlapajících a popíjejících lidí. Proti připravenému zákazu vznesl námitky jeden z pivovarů, ministerstvo dopravy je nyní zamítlo, informovala mluvčí Prahy 1 Kateřina Písačková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pivním kolům v centru Prahy v březnu odzvoní.

Článek

Zákaz se opírá o stanovení největší přípustné šířky jízdního kola, které bude kopírovat zónu se zákazem vjezdu vozidel nad 3,5 tuny. Jde o širší centrum Prahy. Značky nově ponesou tabulku se stanovenou maximální povolenou šířkou.

„Praha nemůže sloužit jako lunapark pro pokleslý alkoturismus. Tento prostředek nemá v dopravě místo, zpomaluje plynulost provozu,“ řekl radní Prahy 1 David Skála (Praha 1 sobě).

Podle jeho kolegy z magistrátu, radního pro dopravu Adama Scheinherra (Praha sobě) bylo nutné počkat, až si úřady poradí s námitkami. Nové tabulky magistrát musí nyní nechat vyrobit a rozmístit je do více obvodů na stávající značky.

Nový rekord: Letiště Praha odbavilo 17 milionů cestujících

Ekonomika

„Nejdůležitější je, že je za námi poslední turistická sezona s pivními koly a můžeme se vrhnout na další nešvary,“ dodal Scheinherr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám