Hlavní obsah

O víkendu se teploty propadnou o 15 stupňů

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Konec týdne přinese výrazné ochlazení, teploty klesnou až o 15 stupňů. Tak chladno nebylo na sv. Václava deset let. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 24.9.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Místo svatováclavského babího léta nás čeká počasí, že by psa nevyhnal – zataženo, déšť, který bude místy trvalý a vydatný. Od pátku do pondělí místy spadne více srážek, než je zářijový dlouhodobý normál. Teploty budou jen lehce přes 10 stupňů. Naposledy bylo takto chladno na sv. Václava v roce 2010,” uvedla Honsová.

Teplotám se navíc podle ní nebude chtít moc nahoru ani příští týden.

O víkendu maximálně 13 stupňů

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle se dostaví přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni.

V pátek by mělo být zataženo až oblačno s deštěm. Noční teploty 14 až 10 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty 13 až 17, na východě až 20 stupňů.

Metr sněhu a pád teplot. Do Evropy se žene ledový arktický vzduch

Počasí

Zataženo bude i v sobotu. Na vrcholcích hor lze navíc očekávat i déšť se sněhem. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají už jen ke 13 stupňům Celsia.

V neděli bude také zataženo s deštěm, na vrcholcích hor lze čekat déšť se sněhem nebo sněžení. Noční teploty klesnou na 8 až 4 stupně Celsia. Přes den teploty vystoupají na 8 až 12 stupňů.

V pondělí čekáme zataženo až oblačno, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty 8 až 4 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 15 stupňům.

V úterý bude zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty 7 až 3 stupně. Nejvyšší denní 11 až 15 stupňů.

Podobné počasí očekávají meteorologové také ve středu, kdy má být znovu oblačno až polojasno, místy s přeháňkami. Noční teploty 9 až 5 stupňů. Nejvyšší denní 11 až 15 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám