Hlavní obsah

Komise doporučila Vondráška na post policejního prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poradní komise ministerstva vnitra doporučila tento týden jmenovat na post policejního prezidenta dosavadního prvního náměstka Martina Vondráška. Ten byl jediným kandidátem, jenž se přihlásil do tzv. nabídkového řízení na tuto funkci, kterou stávající policejní prezident Jan Švejdar opustí k 31. březnu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Vondrášek

Článek

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) není doporučením komise vázán, o tom, zda Vondráška jmenuje do funkce, chce podle svých slov rozhodnout příští týden. Pokud by se tak stalo, musí to ještě posvětit vláda.

„Generál Vondrášek byl jediným uchazečem v nabídkovém řízení. Komise potvrdila jeho odborné a kvalifikační předpoklady pro výkon funkce policejního prezidenta. Rozhodnutí oznámím příští týden, pravděpodobně v úterý,“ napsal v pátek Právu v SMS Rakušan.

Švejdar potvrdil, že skončí. Pochopil jsem, že vláda chce změnu, řekl

Domácí

Po schůzce s nynějším ministrem vnitra počátkem loňského prosince oznámil dosavadní šéf českých policistů Jan Švejdar, že s posledním březnovým dnem rezignuje na svou funkci.

Uvedl, že z Rakušanových slov jednoznačně vyplynulo, že on i nová vláda chtějí do křesla policejního prezidenta někoho jiného než jeho.

Náměstek Vondrášek chce být policejním prezidentem

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám