Hlavní obsah

Kolaps dopravy v Letňanech má zmírnit změna dopravního značení

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kvůli dopravním komplikacím, které způsobila oprava Veselské ulice v pražských Letňanech, se v úterý na magistrátu sešli zástupci dotčených městských částí a Technické správy komunikací (TSK). Výsledkem jednání bude mimo jiné změna dopravního značení.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na dlouhé kolony, které se v oblasti kvůli uzavírkám tvoří, zareagovali zástupci Letňan, Čakovic, Miškovic a Třeboradic jednáním s TSK.

Nejzásadnějším opatřením, které by mělo přispět k plynulosti dopravy, bude podle mluvčí TSK Barbory Liškové změna dopravního značení, která umožní vyjíždět z obchodního centra do obou směrů.

Řidiči tak nebudou směrováni pouze do Letňan, ale bude jim umožněn i výjezd směrem k dálnici D8.

Upravit by se podle mluvčí měly rovněž zastávky městské hromadné dopravy v Tupolevově ulici. Dopravní značení by se podle ní mělo změnit ještě během úterý.

Oprava povrchu ve Veselské má ve třech etapách trvat do konce října.

Uzavírkové peklo pokračuje. Ucpané Praze se neuleví ani na podzim

Domácí

Jiří Vintiška, starosta Čakovic, pod něž spadají rovněž Miškovice a Třeboradice, který se úterního jednání účastnil, si v pondělí na Facebooku postěžoval, že jeho obvod nebyl o plánované rekonstrukci předem informován.

Poukázal rovněž na údajnou špatnou koordinaci oprav. Provoz je totiž omezen rovněž v nedaleké Kostelecké ulici spojující Letňany a Ďáblice.

Mluvčí Lišková konstatovala, že v úterý ráno navíc komplikovala dopravu ve Veselské dopravní nehoda. Plynulosti provozu nepomáhali ani řidiči nerespektující dopravní značení.

Reklama

Výběr článků

Načítám