Hlavní obsah

Kocourek své odkloněné milióny vysvětloval policii

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalého ministra průmyslu a obchodu Martina Kocourka (ODS), který minulý týden odstoupil kvůli skandálu s „odkloněnými“ šestnácti milióny na účtu své matky, už podle zjištění Práva vyslechli detektivové z protikorupční policie.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu v demisi Martin Kocourek (ODS)

Článek

Právu to potvrdil šéf elitního útvaru Tomáš Martinec s tím, že policie se celou věcí dál zabývá. Úkony v trestním řízení však policie podle něj zatím nezahájila. Sám Kocourek se k tomu nechtěl jakkoliv vyjadřovat. „Bez komentáře,“ řekl exministr.

Ten odstoupil poté, co na tiskové konferenci oznámil, že šestnáct miliónů na účet své matky „odklonil“ při rozvodovém řízení v roce 2008. Zároveň popřel, že by peníze pocházely z korupce.

Policie se začala transakcí i původem peněz zabývat už minulý týden, kromě detektivů se o milióny zajímá také finanční úřad.

Kocourek na tiskové konferenci minulou středu uvedl, že peníze, které zatajil před svou manželkou, jsou historické a vlastní finance jeho rodiny. Jak konkrétně k šestnácti miliónům přišel, ale nevysvětlil a ještě ten den rezignoval.

Podle některých právníků může mít Kocourek problém se zákonem i kvůli samotnému „odklonu“, ukrytí peněz před manželkou by totiž mohlo být posouzeno jako podvod.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám