Hlavní obsah

Klausová připravila v Lánech pro představitelky veřejného dění „dámskou jízdu“

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lány

Pětadvacet ústavních činitelek, představitelek veřejného života a manželky významných politických osobností přivítala ve čtvrtek na zámku v Lánech sklenkou šampaňského manželka prezidenta Livia Klausová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Přípitek první dámy Livie Klausové s významnými ženami české veřejné scény

Článek

Na dámskou jízdu pozvala například předsedkyni Sněmovny Miroslavu Němcovou, šéfku Nejvyššího soudu Ivu Brožovou, nejvyšší státní zástupkyni Renátu Veseckou, bývalou první dámu Dagmar Havlovou, manželku ministra zahraničí Therese Schwarzenbergovou, manželku premiéra Radku Nečasovou, předsedkyni Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danu Drábovou či chomutovskou primátorku a poslankyni ODS Ivanu Řápkovou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Společný oběd významných žen českého veřejného života pod taktovkou první dámy Livie Klausové

„Všechny jsme zapojeny do veřejného dění, i já jsem prošla několika rolemi. Vzhledem k tomu, že je mezi vámi řada nových tváří, setkání jsem pojala i jako příležitost ke společnému seznámení,“ řekla přítomným dámám Klausová.

Kromě společného posezení je na programu také návštěva zámeckého farního kostela a také koncert orchestru Hradní stráže, na němž vystoupí i houslista Václav Hudeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám