Hlavní obsah

Klasnová: Kalouska nezničí ani atomová bomba a Tluchoř je Jidáš

Novinky, jas
Aktualizováno

Hostem on-line chatu se čtenáři Novinek.cz byla ve čtvrtek místopředsedkyně Věcí veřejných a Sněmovny Kateřina Klasnová. V diskusi mimo jiné uvedla, že ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) je v rámci české politické scény nezničitelný a šéfa poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře označila i s ohledem na blížící se Velikonoce za Jidáše. Omluvila se rovněž za instalaci Kristýny Kočí do politiky.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová

Článek

Klasnová se v jednom z dotazů vrátila k požadavku VV na další rekonstrukci kabinetu. Podle strany by měli odejít i ministři za ODS Alexandr Vondra a Aleš Fuksa a ministr Kalousek.

Kdyby v republice vybuchla atomová bomba a zmizelo úplně všechno a všichni, politik Kalousek by jediný zůstal.
Kateřina Klasnová

Klasnová očekává řešení v řádu týdnů, na adresu Kalouska pak s jistou nadsázkou poznamenala, že je nezničitelný. "Co se týká ministra Kalouska, obávám se, že je nezničitelný. Kdyby v republice vybuchla atomová bomba a zmizelo úplně všechno a všichni, politik Kalousek by jediný zůstal," konstatovala.

Politička se vrátila i k vládní krizi, která skončila odchodem dvou ministrů. "Předčasné volby by stát stály miliardu korun. Z opozice nelze prosadit vůbec nic, to znám ze svého komunálního působení. Podpora menšinové vlády by podle mne vedla jen k dalšímu přetahování a nakupování poslanců (nejen z VV)," vysvětlila Klasnová důvody, proč daly VV kabinetu šanci.

Jana Kubiceho, který se stal novým ministrem vnitra, ocenila už za to, že není "Langrův člověk". Naopak nevoli ze strany expředsedy ČSSD Jiřího Paroubka vnímá u Kubiceho jako "doporučení".

Omluva za Kočí

"Jako místopředsedkyně VV cítím personální odpovědnost a za instalaci Kočí do české politiky se nejen našim voličům omlouvám," uvedla Klasnová s tím, že bývalá členka s VV nekomunikuje.

Jeden ze čtenářů vnesl dotaz na biblické souvislosti nynější vládní krize. "Nebojím se pojmenovat Jidáše - podle mne je to Petr Tluchoř. A vím i, kdo si myje ruce," dodala tajemně Klasnová.

Klasnová diskusi se čtenáři uzavřela vzpomínkou na svá studia teologické fakulty. "Na studia si nyní často vzpomenu, a to na úryvek z knihy Kazatel - Marnost nad marnost a nic než marnost..."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám