Hlavní obsah

Když Kočí zavelí, poslechne i John

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když pomyslným bičem zapráská šéfka poslaneckého klubu VV Kristýna Kočí, do latě postaví i svého předsedu Radka Johna. Tak to alespoň připadalo novinářům na čtvrteční tiskové konferenci VV před mimořádnou schůzí Sněmovny o kauze Promopro.

Foto: Milan malíček, Právo

Vít Bárta, Radek John a Kristýna Kočí

Článek

Poté, co John přečetl prohlášení, že VV program schůze nepodpoří, skočila mu do řeči Kočí. „Děkujeme, musíme jít na plénum, takže…“ řekla.

„Bez otázek? Tak jednu dvě,“ obrátil se dobrácky k novinářům John. Když viděl, že jeho snaha vyjít vstříc bývalým kolegům se nesetkala u Kočí s úspěchem, odevzdaně prohlásil: „Předsedkyně klubu…“ A Kočí novinářům vzkázala: „Bez otázek, musíme hlasovat.“

Tím uzemnila i ministra dopravy Víta Bártu, který se zrovna chystal něco říci, a pobavila novináře.

John později na dotaz, zda Kočí nebyla vůči němu neuctivá, přešel příhodu se smíchem. „Měli jsme být v sále. Ježíš, já jsem úplně v pohodě,“ řekl Právu.

Vyhrocené, nebo klidné jednání?

Čtvrteční dvojí jednání poslaneckého klubu VV o Vondrovi a kauze Promopro bylo podle Kočí velmi vyhrocené.

„Poslanci byli velmi radikální, snažili jsme se je nějakým způsobem mírnit. Poslanci byli velmi znepokojeni celou situací, která se ve Sněmovně stala, a proto tedy naše výzva k urychlenému řešení,“ uvedla.

Jiní poslanci z VV však debatu popsali jako relativně klidnou, podle nich k vypjatým projevům nedocházelo. „Bylo to věcné vyjasnění, shodli jsme se na postupu,“ řekl Právu jeden z nich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám