Hlavní obsah

Kdepak mráz a sníh, teploty do Vánoc budou spíš nadprůměrné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Počasí v příštích týdnech poznamenají spíše nadprůměrné až průměrné teploty. Naopak pršet či sněžit bude spíše méně, než je průměr. V sobotu to ve svém pravidelném výhledu uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Článek

Teplotně výrazně nadprůměrný má být hned nadcházející týden od 24. listopadu. „Ostatní týdny budou lehce nadprůměrné až průměrné,“ doplnil ČHMÚ.

Průměrné maximální teploty se budou zpočátku pohybovat kolem 6 stupňů Celsia, v závěru čtyřtýdenního období končícího 21. prosincem pak bude nanejvýše okolo dvou stupňů. Minimální teploty budou oscilovat mezi dvěma stupni a minus jedním stupněm.

Naopak spíše podprůměrné bude zmíněné období z hlediska srážek. „Relativně nejvíc atmosférických srážek by mohlo spadnout v prvním a posledním týdnu období s průměrným týdenním úhrnem kolem 8 mm,“ uvedli meteorologové.

Průměrná teplota v ČR pro období od 24. listopadu do 21. prosince je 0,2 stupně Celsia, průměrný úhrn srážek 42 mm.
Nejnižší teploty v tomto období panovaly v roce 1969, a to minus 5,3 stupně Celsia. Naopak nejtepleji zatím bylo před osmi lety - v průměru 4,5 stupně.
Nejvíce srážek bylo zaznamenáno v roce 1974 (82 mm), nejméně v roce 1953 (pouhé čtyři mm).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám