Hlavní obsah

Kalousek před Sněmovnou zfackoval „drzého spratka“

Novinky, rsk, jim
Aktualizováno

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) ve středu u sídla Sněmovny v Praze zfackoval člověka, který ho urážel. Média o tom informoval jeden z koaličních poslanců. Kalousek informaci potvrdil. Asi dvacetiletý mladík na Kalouska mířícího ze Sněmovny na jednání vlády pokřikoval, že je zloděj a bude viset. Ministr si to nenechal líbit.

Článek

Policie o incidentu zatím nemá žádné informace, Kalousek ale odmítá, že by došlo k vážnému incidentu.

„Odmítám, že došlo k jakémukoli incidentu. Nestalo se nic jiného, než že jsem profackoval jednoho drzého spratka. Nebylo to poprvé, ani naposled,“ sdělil Právu Kalousek.

Ministr popsal, že k fyzickému útoku jej dohnaly urážky ze strany asi 22letého mladíka. Přiznal také, že když se dotyčný proti jeho výpadu ohradil, přidal mu další sadu políčků.

„Prostě jsem vystoupil z Poslanecké sněmovny a sprostě verbálně mě napadl jakýsi mladík ve věku mého syna. Ty urážky byly natolik hrubé, že mi přišlo vhodné dát mu pár facek. Vzhledem k tomu, že proti tomu protestoval, dal jsem mu druhých pár facek, aby pochopil, že ta reakce je zcela adekvátní,“ řekl Právu Kalousek.

Na otázku, zda fyzické útoky přísluší vysokému ústavnímu činiteli, Kalousek uvedl, že s výkonem funkce nemá záležitost nic společného. „To nesouvisí s funkcí člena vlády, prostě jsem šel po chodníku jako starší pán a jakýsi drzý spratek mě urazil, a já jsem mu dal pár facek. Příště to udělám kdykoli znova,“ uzavřel ministr.

Facky řešil i Nečas

Premiér Petr Nečas na tiskové konferenci po schválení rozpočtu uvedl, že Kalousek „aspiruje na ministra financí roku, ale rozhodně neaspiruje na pedagoga roku“.

Kalousek kontroval tím, že si myslí, že „facka je pedagogický instrument“. Upřesnil, že mladíkovi dal celkem čtyři facky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám