Hlavní obsah

Kalousek otevíral restauraci, kde ho načapali. Zase to schytal

Novinky, Dominika Jeřábková

V Česku se ve čtvrtek znovu otevírají restaurace a bary a nechyběl u toho ani šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. Navštívil podnik Hlučná samota na pražských Vinohradech, v němž ho na začátku listopadu přistihli novináři, byť to tehdy platná opatření zapovídala. Poslanec se ve čtvrtek vyfotil s majitelem - oba bez roušky - a příspěvek sdílel na sociální síti. Později ho smazal a nahradil jiným, kde jsou s rouškou.

Foto: Miroslav Kalousek/Twiter

Miroslav Kalousek zveřejnil fotografii z otevírání podniku Hlučná samota

Článek

Fotku s majitelem restaurace a svým kamarádem Danem Jelínkem sdílel Kalousek na Twitteru před polednem. „Otevíráme provoz. Dneska už bez pokuty,“ okomentoval ji.

Na to však obratem reagovali uživatelé na sociální síti. „Bez rozestupů a bez roušek? Zase si nabíháte na vidle,“ napsal Martin T.

Kalousek si dal v restauraci pivo. Pak tvrdil, že byl v kapitule

Domácí

Následně Kalouskův tweet zmizel. „Za chvíli ho tam opět dám. Příspěvek jsem smazal, protože tam chci dát hezčí, na kterém budeme mít roušku. Jakmile nás na to upozornili, tak jsme to smazali a nasadili jsme si je,“ sdělil poslanec Novinkám.

Ačkoli celá země ve čtvrtek přešla dle protiepidemického systému PES do třetího stupně, s kterým jsou spojena mírnění opatření, stále platí povinnost nošení roušek ve všech vnitřních prostorech.

Přehledně: Za jakých podmínek bude od čtvrtka fungovat život v Česku

Domácí

Kalousek si sypal popel na hlavu sám. „Samozřejmě to byla chyba, jak jsme si ji uvědomili, tak jsme ji napravili,“ řekl.

Foto: Miroslav Kalousek/Twiter

Miroslav Kalousek na fotografii bez roušky

Podotkl k tomu, že snímek vznikl ještě před otevřením restaurace. „Byli jsme tam jenom my dva,“ uvedl nejdříve, aby následně připustil, že v místnosti byla ještě obsluha. „Musela to vyfotit servírka, že jo,“ doplnil.

Jak to bude vypadat v restauracích: Čtyři lidé u stolu a poloviční kapacita

Domácí

V novém příspěvku popřál Kalousek hodně štěstí nejenom svému příteli, ale i dalším drobným podnikatelům, kterých se dotkla současná vládní omezení. „Jsem rád, že to přežil, i když to měl a bude mít těžké,“ napsal poslanec.

Na stejném místě Kalouska v listopadu přistihli reportéři Radiožurnálu. Poslanec tehdy vysvětloval, že při čekání na jídlo z výdejního okénka využil známosti a vypil pivo v restauraci, což ale podle platných opatření proti koronaviru nesměl. Poté vtipkoval, že na jídlo nečekal v restauraci, ale v kapitule a že očekává, že bude ohodnocen Řádem bílého lva.

Ve Sněmovně se následně omluvil za návštěvu zavřené restaurace i za to, že věc zprvu zlehčoval.

Kvůli Prymulovi i Kalouskovi. Pražský magistrát vede řízení s více než padesáti restauracemi

Domácí

Slovy o kapitule a vyznamenání narážel Kalousek na bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO), který skončil v čele resortu poté, co deník Blesk zveřejnil fotografie z noční schůzky, jíž se účastnil a která proběhla v uzavřené restauraci na pražském Vyšehradě.

Prymula obdržel od prezidenta Miloše Zemana 28. října Řád bílého lva za zvládnutí jarní vlny epidemie koronaviru.

Reklama

Výběr článků

Načítám