Hlavní obsah

K silnému větru se přidá i náledí, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v pondělí upřesnili varování před silným větrem a přidali výstrahu před nebezpečím tvorby náledí. To bude hrozit zejména na západě a severozápadě Čech.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výstraha meteorologů před silným větrem a náledím. Zelená barva značí běžnou situaci, žlutá nízký stupeň nebezpečí.

Článek

Meteorologové sdělili, že na území ČR proudí studený vzduch od severu až severozápadu.

Ten bude v nárazech dosahovat na Českomoravské vrchovině, ve Slezsku a místy na jižní Moravě rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

„Na hřebenech hor bude vítr v nárazech dosahovat 110 kilometrů v hodině,” uvedli meteorologové, podle nichž může vichr v horských oblastech vytvářet sněhové jazyky.

Výstraha nově platí pro Vysočinu, Středočeský, Liberecký, Pardubický, Královéhradecký, Ústecký, Olomoucký, Moravskoslezský a Jihomoravský kraj až do úterního poledne.

Vedle větru bude na západě a severozápadě hrozit tvorba náledí, neboť od pondělního večera tam mohou silnice v důsledku srážek a poklesu teploty namrzat a klouzat. Varování platí pro Karlovarský, Ústecký a  Plzeňský kraj od pondělních 18 hodin až do úterního rána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám