Hlavní obsah

K očkování se mohou registrovat lidé nad 60 let

Novinky, jas

Od pátku se otevřela možnost registrovat se k očkování proti koronaviru pro všechny šedesátníky. K věkové skupině nad 65 let, pro níž se systém otevřel 14. dubna, se přidali lidé nad 60 let.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Doplnili tak starší věkové kategorie, chronické pacienty, zdravotníky, policisty, hasiče i další skupiny s přednostním právem na očkování.

Podle vyjádření ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) je pravděpodobné, že v příštím týdnu by se mohli do systému registrovat další zájemci, tentokrát z věkové skupiny nad 55 let.

V některých regionech jsou podle ministra již senioři, kteří projevili o očkování zájem, registrováni.

PŘEHLEDNĚ: Registrace k očkování v otázkách a odpovědích

Domácí

Pro registraci je potřeba mobilní telefon, na který přijde bezpečnostní kód. Lidé uvedou jméno, rodné číslo a další kontaktní údaje a vyberou si místo, kde chtějí očkování absolvovat. Jakmile bude mít vakcinační středisko volné kapacity, lidem přijde druhý bezpečnostní kód, na jehož základě si budou moci rezervovat termín očkování. Při té příležitosti se rovněž dozví i termín podání druhé dávky vakcíny.

Ve čtvrtek bylo podáno 67 046 dávek očkovacích vakcín. Celkem bylo vykázáno 2 719 610 očkování. Kompletní očkování má za sebou 924 903 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám