Hlavní obsah

Jurečka popichoval Babiše, Zemanovi nesl salámy od zemědělců

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva dárkové koše plné uzenin obdržel ve středu prezident Miloš Zeman. Ten první mu přinesl Andrej Babiš, o několik hodin později pak na Hrad dorazil s taškou plnou lahůdek Marian Jurečka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marian Jurečka přišel ve středu na setkání s prezidentem Milošem Zemanem.

Článek

„K prezidentovi samozřejmě nepojedu s prázdnou, ale vezu mu koš Kosteleckých uzenin. Musím si také dělat reklamu,“ řekl Právu před schůzkou se smíchem Babiš. Na ní podle svých slov s prezidentem vtipkoval na účet místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. „Prezident mi říkal, že on je ten monarcha a já ten oligarcha,“ dodal Babiš. [celá zpráva]

Jurečka na Hrad přišel pěšky a s sebou přinesl dárkový koš uzenin a sýrů z Moravy a Vysočiny od malých a středních zemědělců. „Prezident byl dárkem příjemně potěšen. Tento balíček se s tím, co dostal předtím, nedá srovnávat, protože toto jsou kvalitní regionální výrobci uzenin, žádné velkokapacitní výrobky,“ popíchl Jurečka Babišovo impérium.

Jelita a jitrnice, které Zeman miluje, ale ani v Babišově, ani v Jurečkově koši nebyly.

Uzeniny nebyly jediným dárkem, který hlava státu dostala. Kandidát na ministra obrany Martin Stropnický zanechal prezidentovi své kuřivo.

„Kouřím takové malé doutníčky a při odchodu jsem si u něj plechovku zapomněl. Ve dveřích mi říkal, ať si ji vezmu zpátky. Na to jsem mu řekl, že jestli to nebude brát jako korupční krok, tak bych ji tam pro štěstí nechal,“ řekl novinářům.

Martin Stropnický po setkání s prezidentemVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám