Hlavní obsah

Jurečka: Pivo jsem žahnul, neuvědomil jsem si to. Jsem připraven na odchod

Novinky, Dominika Jeřábková

Šéf KDU-ČSL Marian Jurečka se ve středu omluvil za to, že porušil vládní nařízení, když se vyfotil na ulici s pivem. Novinkám řekl, že je připraven vyvodit politickou odpovědnost. Twitterový příspěvek s fotografií s pivem smazal, když si porušení uvědomil.

Foto: Twitter

Otisk twitterového příspěvku šéfa lidovců Mariana Jurečky, na kterém pózuje na ulici s pivem, což je porušení vládních nařízení. Jurečka už příspěvek smazal.

Článek

„Neporušoval jsem toto nařízení vědomě. Jsem si vědom chyby, omlouvám se za ni, mrzí mě to. Na funkcích nelpím, na odchod z politiky ze dne na den jsem připraven celou dobu, co jsem v politice. Projednám toto na jednání poslaneckého klubu a celostátního výboru,“ napsal Novinkám.

Jurečka porušil nařízení. Dal si pivo na ulici a ještě se u toho vyfotil

Domácí

Vládní zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejně přístupných místech pod pokutou platí od 14. října. Opatření je zatím platné do ukončení nouzového stavu 20. listopadu, vláda ale již avizovala, že ve čtvrtek požádá Sněmovnu o jeho prodloužení až do 20. prosince.

Jurečka dodal, že se omluví také před kolegy v Poslanecké sněmovně. „Ale nechci to přímo spojovat s vysvětlením a dělat z nouze ctnost,“ uvedl.

Můj přešlap není prkotina, omlouvá se Kalousek

Domácí

Nepřímo tak odkazoval na listopadový případ šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten byl zase vyfocen, jak navzdory současným opatřením vychází z vinohradské restaurace. U řečnického pultíku následně popisoval, jak celá kauza vznikla. „Krátce jsem navštívil uzavřenou část restaurace za výdejním okénkem a také jsem tam konzumoval,” přiznal na plénu.

„Pivo jsem žahnul” 

Jurečka svou „pivní kauzu” už vysvětlil na Facebooku. „Šel jsem večer z města na byt a u výdejního okénka kousek od mého bytu jsem si objednal jídlo s sebou a u toho pivo, které tam bylo k dispozici na čepu. Než mi jídlo bylo připraveno a zabaleno, tak jsem si sedl na patník a pivo žahnul,“ uvedl.

„Mohl bych komentáře a dotazy odbýt tím, že to bylo pivo nealkoholické nebo že jsem si ho nesl na byt, ale nebudu dělat blbce ze sebe, a hlavně z veřejnosti, a lhát,“ napsal lidovec.

Zároveň plánuje Jurečka, podobně jako Kalousek, který poslal na boj proti epidemii nového koronaviru 15 tisíc korun, dát také finanční „odpustek“. Jeho výši ale zatím neprozradil.

Foto: Petr Horník, Právo

Marian Jurečka

Reklama

Výběr článků

Načítám