Hlavní obsah

Restaurace v Jincích vzdoruje. Nechá otevřeno a politiky zve na oběd

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory zákazu hodlá nechat otevřeno majitel pivovarské restaurace Malý Janek v Jincích na Příbramsku Jiří Janeček. Od pátku by podle vládního nařízení měly mít všechny restaurace zavřeno. Na protest zve Janeček všechny současné i bývalé politiky v pátek ve 12 hodin na oběd, aby se podívali na dopad koronavirových opatření a probrali s ním současnou situaci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Majitel pivovaru Malý Janek v Jincích na Příbramsku Jiří Janeček.

Článek

Janeček je členem výzvy Chcípl PES, která protestuje proti vládním opatřením. Restauraci už nechal otevřenou minulý týden i po 20. hodině, kdy už měla být zavřená, a v neděli svolal jednání s dalšími restauratéry a drobnými živnostníky, kteří se k jeho iniciativě připojují, aby si vymohli vyšší kompenzace za ztráty způsobené uzavíráním restaurací.

Restaurace budou dál protestovat, dokud nedostanou odpovídající kompenzace

Domácí

„Zveme politiky – vládu, senátory, poslance napříč všemi politickými stranami –, aby se přišli podívat a popovídat si s našimi zaměstnanci a jejich rodinami, kam je jejich vládní balíčky dohnaly. Samozřejmě budeme dodržovat přísná hygienická opatření. Bude to pracovní oběd,“ řekl Janeček.

V minulosti působil Jiří Janeček v politice. Čtyři roky byl pražským radním pro sociální věci, když byl primátorem Pavel Bém. Mezi lety 2008 až 2010 byl také poslancem za ODS. V roce 2013 založil Občanskou konzervativní stranu, které je nyní předsedou.

„Když uvidí, že zavírají hospody, kde je pár stolů, a přitom jsou otevřené obrovské obchody plné lidí, tak si snad uvědomí, jaký to je nesmysl. Už nevíme, jak jim to jinak ukázat. Velké korporáty si teď mnou ruce a malí živnostníci krachují. Příspěvek 400 korun na zaměstnance opravdu nic neřeší,“ poukazoval na nedostatečné kompenzace Janeček.

Restaurace a hotely opět zavřou, dostanou i kompenzace 100 procent mezd a odvodů

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám