Hlavní obsah

Jihočeští studenti trvají na odvolání komunistické radní

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti některých jihočeských středních škol, které podpořila část vysokoškoláků z Jihočeské univerzity, trvá na odvolání krajské zastupitelky Vítězslavy Baborové (KSČM) z postu radní pro oblast školství a kultury. Nelíbí se jim, že ČSSD na jihu Čech uzavřela kolaci s komunisty a ti získali v jedenáctičlenné radě tři místa včetně zmíněné radní pro školství. Několik stovek jich svůj požadavek podpořilo čtvrteční hodinovou stávkou od 9 do 10 hodin.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Dominik Hořejší (druhý zprava) těsně před zahájením hodinové stávky s dalšími členy stávkového výboru upřesňoval průběh protestu.

Článek

Na Gymnáziu Třeboň, odkud iniciativa na odvolání Baborové vzešla, se ve školní aule se shromáždilo těsně před devátou kolem stovky studentů.

„Více se nás do sálu nevejde, ale náš protest a požadavek podporuje více než polovina studentů, kterých je kolem čtyř stovek,“ řekl Právu vedoucí petičního výboru Dominik Hořejší. Dodal, že k stávkové výzvě třeboňských studentů se připojilo deset středních škol například z Kaplice, Soběslavi, Českých Budějovic a Písku.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Aulu třeboňského gymnázia zaplnila asi stovka studentů.

„Pokud pan hejtman nesvolá mimořádné zastupitelstvo, které by jednalo o odvolání paní Baborové, uspořádáme další protestní mítink na českobudějovickém náměstí,“ zdůraznil Hořejší. Považoval by za úspěch, i kdyby komunisté zůstali dál členy koalice, ale Baborová opustila post radní pro školství.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám