Hlavní obsah

Jihočeský radní Kučera za KSČM odstoupí

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Jihočeský krajský radní Václav Kučera (KSČM), který měl spolupracovat v roce 1989 s tehdejší vojenskou kontrarozvědkou, součástí StB, příští týden rezignuje na svůj post ve vedení kraje.

Foto: kraj-jihocesky.cz

Václav Kučera (uprostřed)

Článek

Právu to potvrdil zdroj, který je dobře informován o probíhajících jednáních mezi ČSSD a KSČM, které tvoří na jihu Čech krajskou koalici, s tím, že by jej měla na místě uvolněného radního nahradit Hana Rodinová (KSČM).

„Takovou informaci vám nemohu potvrdit. Věřím však, že náš koaliční partner si vzal naši výzvu k srdci a má zájem na zdárném fungování levicové koalice v Jihočeském kraji,“ řekl jihočeský šéf ČSSD a hejtman Jiří Zimola.

Předseda krajského výboru KSČM, poslanec Petr Braný konstatoval, že krajské vedení KSČM i zastupitelé nic nemění na své podpoře Václavu Kučerovi.

"V pondělí v podvečer se znovu sejde krajský výbor, ale i klub našich zastupitelů a budeme o celé problematice znovu jednat. Klíčové pro nás bude stanovisko samotného Václava Kučery. Ve hře zůstává několik variant samozřejmě i ta, že na svůj post rezignuje ale i ta, že koalice může skončit. V tuto chvíli nechci nic předjímat,“ zdůraznil Braný.

Sám Václav Kučera se odmítl k celé záležitost do pondělní podvečera vyjadřovat. Kučera se těší podpoře zastupitelského klubu KSČM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám