Hlavní obsah

Jezevčíky po mrtvém soudci už Frenštát neřeší, strhla se o ně bitva

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco ještě před dvěma dny řešilo město Frenštát pod Radhoštěm problém, co s dvaceti psy po zesnulém soudci Miloslavu Studničkovi, nyní se situace obrátila.

Foto: Městská policie Frenštát pod Radhoštěm

Psi jsou zatím umístěni v provizorních kotcích, přesné místo nechce Frenštát zveřejnit.

Článek

Po zveřejnění informací, že jezevčíci jsou k dispozici pro případné zájemce, bombardují zdejší městskou policii desítky zájemců, kteří by si rádi některé ze čtyř dospělých psů a šestnácti štěňat osvojili. Zájem vysoce přesahuje nabídku.

„Z celé republiky přicházejí e-maily a telefonáty lidí, kteří by si rádi některého ze psů vzali. Ozvaly se dokonce i dvě nadace, které mají zájem převzít všechny psy, a dokonce i lidé, kteří jsou ochotni přispět na jejich výživu do doby, než najdou nové majitele. Takovým zájmem jsme velmi příjemně překvapeni,“ uvedl ředitel Městské policie ve Frenštátu pod Radhoštěm Ondřej Matějek.

„Nové majitele psů vybereme po konzultaci s veterinářem, přednost budou mít opravdu seriózní zájemci,“ dodal.

K převzetí nejspíš příští týden

Zatím není přesně jasné, kdy budou psi k dispozici. „Po pětidenní karanténě budou ještě očkováni a odčerveni a také čekáme na vyjádření právníka, který by měl situaci pomoci vyřešit tak, ať je všechno v souladu se zákonem,“ dodal Matějek.

Podle jeho informací soudce nejspíš neměl žádné dědice, takže psi by snad mohli být k dispozici už v průběhu příštího týdne. Podle veterináře jsou všichni psi ve velmi dobrém zdravotním i výživovém stavu.

Tělo mrtvého soudce, který se proslavil zejména výjimečnými tresty udělenými čtyřem neonacistům za žhářský útok ve Vítkově, objevila policie v pondělí v jeho domě. Zpočátku existovalo podezření, že muže někdo zavraždil, vyšetřování ale zatím ukazuje, že soudce buď spáchal sebevraždu, anebo nešťastnou náhodou utrpěl zranění na krku a začal silně krvácet. Příčinou úmrtí byla embolie jako následek krvácení a následná zástava srdce. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám