Hlavní obsah

Jedovaté zásilky prý zamíří na Babiše

K zásilce s jedovatým azidem sodným, která ve čtvrtek dorazila na českou ambasádu v Bratislavě, se v pátek přihlásil jakýsi „mstiteldruhy“ v e-mailu odeslaném na adresu řady českých médií. Obdržely ho Novinky.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Andrej Babiš

Článek

„Informujeme Vás, že právě probíhá první část fáze číslo 2 na území SR. Zásilka, včera doručená na adresu zastupitelského úřadu, byla první, další následují a jsou vázány na podnikatelské aktivity agenta Bureše na území SR. Fáze číslo 2 není tolik fatální jako již připravovaná fáze číslo 3, která bude mít, bohužel díky nečinnosti orgánů ČR, na svědomí lidské životy. Fáze číslo 3 bude pokračovat v různých obměnách, dokud ČR nesplní naše požadavky,“ uvádí e-mail a požaduje vyrovnání blíže neurčených „závazků“.

Agentem Burešem je míněn Andrej Babiš. E-mail byl odeslán z webu yandex.com, což je jedna z největších ruských e-mailových domén. Podezřelá zásilka byla podle vyšetřovatelů odeslána ze Švédska.

Policie se případem dále zabývá. Podle mluvčí Policejního prezidia Ivany Nguyenové však zatím nemá o e-mailu a o jeho autorovi „mstiteldruhy“ žádné bližší informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám