Hlavní obsah

Jednání ČSSD bylo ostré, vedení se pustilo do Zimoly

Právo, Novinky, kab, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Páteční podvečerní jednání předsednictva ČSSD bylo ostré. Podle informací Práva se terčem kritiky stal Jiří Zimola za to, že skrze svou platformu Zachraňte ČSSD stranu údajně rozděluje a není loajální k předsedovi ČSSD Janu Hamáčkovi.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Místopředsedové ČSSD Jaroslav Foldyna (vlevo) a Jiří Zimola přicházejí na pátečním jednání vedení strany

Článek

Do kritiky Zimoly se podle informací Práva pustili i odpůrci vstupu ČSSD do vlády, Lubomír Zaorálek a Alena Gajdůšková. Té se podle dobře informovaného zdroje Práva nelíbilo, že Zimola a jeho platforma kritizovali práci ministrů ČSSD. To by podle Gajdůškové měla dělat spíš opozice.

Platforma požaduje například rekonstrukci vlády. Založil ji bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Netolický: Platforma není ČSSD

Ostře se od uskupení distancoval pardubický hejtman Martin Netolický. „Platforma není sociální demokracie. Zastánci platformy nejsou kompetentní za ČSSD vystupovat.”

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Zimola a Jan Hamáček

Příchylnost k platformě odmítl i místopředseda Jaroslav Foldyna. „Nepatřím k této skupině. Dnes večer každý odventiloval svoje názory. Doteď jsme toho byli všichni plní. Na sobotní jednání Ústředního výkonného výboru půjdeme s čistou hlavou,“ konstatoval Foldyna.

Předsednictvo podobně jako poslanecký klub v pátek plně podpořil Jana Hamáčka coby lídra strany. Hamáček hodlá v sobotu členy požádat o důvěry a je velmi pravděpodobné, že ji dostane.

Reklama

Výběr článků

Načítám