Hlavní obsah

Jeden z obviněných v kauze kolem Hlubučka Petr Adam je po smrti

Aktualizováno

Zemřel Petr Adam, jeden z obviněných v kauze kolem Petra Hlubučka. Podle informací MF Dnes pravděpodobně spáchal sebevraždu. Adam byl obviněn z uplácení.

Foto: Novinky

Záchranáři s policií v ulici Klausova v Praze

Článek

„V pondělí kolem půl páté odpoledne jsme poskytovali součinnost záchranářům v domě v Klausově ulici, kde byl nalezen mrtvý muž. Pro zjištění příčiny úmrtí byla nařízena pitva,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský s tím, že s ohledem na pozůstalé policie nebude podávat žádné další informace.

Šedesátiletý obchodní zástupce firmy Komo-Com údajně slíbil vloni dubnu úplatek 300 000 členovi dozorčí rady DPP Michalu Zděnkovi. V září ho navýšil na 500 tisíc. Sumu měl podle policie předat ve splátkách 100 000 korun měsíčně.

Letos v únoru podle policistů hodil Adam Zděnkovi obálku se 100 tisíci do auta.

PŘEHLEDNĚ: Kdo je kdo na seznamu obviněných v kauze Hlubuček

Krimi

Snažil se s ním domluvit, aby Zděnek nebrzdil projekt Komplexního bezpečnostního systému, při němž chtěl Adam dodat kamerový a rádiový systém do metra, Zděnek vše ohlásil policii.

Policie popsala předání části finančního obnosu, k němuž došlo na parkovišti v obchodním centrum v Praze na Pankráci. „Otevřel pravé přední dveře tohoto motorového vozidla a na podlážku před sedadlo předního spolujezdce vhodil zalepenou bílou dopisní obálku formátu A5, která obsahovala finanční hotovost v celkové výši 100 000 korun.”

Oba muži se podle policie domluvili, že částku půl milionu bude Adam splácet ve sumách 100 000 měsíčně.

Za podplácení Adamovi hrozilo až šest let za mřížemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám