Hlavní obsah

Je třeba zavřít Bakalu, prohlásil Zeman

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek před studenty Střední průmyslové školy v Hranicích na Přerovsku opět kritizoval podnikatele Zdeňka Bakalu v souvislosti se situací v OKD. Kromě svého dřívějšího přirovnání Bakaly k Viktoru Koženému prohlásil, že patří zavřít. Čeká prý na to, až na Bakalu bude podáno trestní oznámení.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Bakala

Článek

Zeman Bakalu kritizoval v souvislosti s dotazem na situaci v OKD. „Domnívám se, že je třeba zavřít Zdeňka Bakalu. Po Viktoru Koženém je to podle mého názoru největší podvodník v českém podnikání,“ uvedl Zeman.

Prezident své tvrzení ilustroval na propadající se ceně akcií OKD, respektive NWR. „Já jen čekám a doufám, že k tomu dojde, dokonce si myslím, že už k tomu došlo, až na Zdeňka Bakalu bude podáno trestní oznámení za vytunelování OKD. Po odchodu Viktora Koženého jsem se domníval, že tuneláři v České republice skončili, a vidím, že tady bohužel minimálně jeden ještě zůstal,“ uvedl prezident.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Prezident Miloš Zeman při návštěvě Olomouckého kraje

V přítomnosti stíhaného hejtmana Jiřího Rozbořila (ČSSD) v korupční kauze Zeman o den dříve vyzdvihoval presumpci neviny a kritizoval předčasné soudy politiků i novinářů. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Bakala

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám